Shimmerdimmer

Mitt land är frusen musik.

Ett litet steg för människan, ska vi fira det med sushi?

Kategori: Aktuellt och nyheter, Allmänt, Mat och dryck

I dag skulle jag vilja uppmärksamma något jag tycker är ganska viktigt. Just den här dagen trädde förbudet mot djurtestad kosmetika och dito skönhetsprodukter i kraft inom EU.
Det innebär i praktiken att det inte får säljas "nya" produkter vars helhet eller ingredienser är testade på djur - det gäller även om försöken har gjorts utanför EUs gränser. Produkter som redan "finns" i butikerna får såklart fortsätta säljas som vanligt men när något nytt ska in får det inte vara testat på djur. Självklart är det möjligt för stora stygga sminkindustrin att komma runt reglerna om de bara är lite finurliga men det är ändå ett stort steg för alla som bryr sig!
Om du vill läsa lite mer har stiftelsen Forskning utan djurförsök en del info och en lista övver företag som är helt djurförsöksfria på sin hemsida. Med resservation för the Body shop. Även om de inte testar själva ägs de av L'Oreal. Ni förstår ju att det gör allt mer komplicerat.
Peta har också en guide till cruelty-free och icke djurtestat men det är möjligt att det går efter PETAs amerikanska riktlinjer som inte är lika strikta som de europeiska.
 
Här om dagen upptäckte Sofia att kinarestaurangen säljer sushi också så ni kan ju gissa vilka två systrar som inte kunde motstå frestelsen att köpa hämtmat en måndag som i dag.
Kommentera inlägget här: