Shimmerdimmer

Mitt land är frusen musik.

Sunnetåget - påskedition

Kategori: Allmänt, Högtider, Loppis och secondhand, Musik och kultur och allt sånt, Shopping

Jo men var börjar vi? När tågen kom strax innan tio hade jag och Arvid gått ned till stationen för att kolla. Det var inget särskilt. En modern tågvagn och lite folk. Resten av förmiddagen var han under mitt beskydd.
Vi gick på en loppis där jag köpte en filt och en svartvit klänning. Platsen var en fritidsgård så man fick ta av sig skorna. När jag böjde mig ned för att sätta på mig mina små svarta igen hörde jag ett knak i ryggen. Min klänning! Fan!
Besvikna skyndade vi hem och jag bytte till den nyinköpta. Ett kort mellanmål och vi var ute igen.
Det där ungdomskaféet på Järnvägsgatan har jag velat kolla in ett tag men aldrig haft möjlighet. Jättmysigt och inombords var jag lättad att han inte frågade om bilderna högstadieelever hade ritat på temat "myter om feminister" som satt på väggarna.
Och de hade ett fantastiskt fint schackspel.
Efter lunchen åkte vi ut igen, den här gången var Jennie med. Mårbacka, alltså Selma Lagerlöfs barndomshem. Inomhus fick man inte ta kort men ute strosade en liten katt runt.
På våran lilla utflykt hittade vi även en utställning med svindyra lergökar och en sexistisk fotoutställning. Även om även små grytor också har öron kändes det bra att höra reaktionen "Tjejerna får skylla sig själva om de fryser när de är så dåligt klädda!". Men det var inte ok!
Och en föraning om klänningen:
I morgon blir det en dagstur över höjden igen förresten och min enorma läsarskara bryr sig SÅ mycket.
 

En spontan konstrunda

Kategori: Allmänt, Loppis och secondhand, Musik och kultur och allt sånt, Sport och fritid

Koka kaffe som en tant, det gick lätt! Men nu då? Jo men en promenad skulle vara kul. Oj, där är det en skylt. "Konsthantverk"? Ja, varför inte?
Keramik, akvareller, stickat och oljemålningar med kvinnokroppar och geometriska former. Inte så oväntat. Ok, då fortsätter vi. Vad är det där? "Konstutställning"? Ja för farao!
Där blev jag bjuden på kaffe av en jättetrevlig tant och tittade på målningar av Sunne förr i tiden och flygfoton. Då fortsätter vi, påsken går i konstens tema med massor av utställningar av olika konstnärer och fotografer. Men vad är det för skylt utanför Gästis? Loppis? Det får jag inte missa!
Och vilket fantastiskt jävla hotell sen! Jag smög upp för trappan och kikade också, något fick mig att tänka på The Shining.
En finfin väska av läder blev min, precis som en svart finklänning som kanske måste fållas upp. Eller bäras med väldigt höga skor.
Men vilket hotell ja! Extremt smakfullt och en balkong med fin utsikt.
Till alla tre ställena drog jag med den efterlängtade storasystern när hon och familjen kom vid tvåtiden. Så nu blir det barnpassning under några dagar. Och i morgon är det dags för del två av Sunnetåget.

Skärtorsdag med liten läsartopp

Kategori: Allmänt

Skärtorsdag ja! I morse plockade vi ned sopsäckarna från taken och väggarna.
 
Från det här
Till det här
 
Och bilderna?
Och skärtorsdag betydde halvdag. Det betydde halvdag för secondhandaffären också men jag hann dit och köpte en söt, kysk sommarklänning i vitt och grönt samt ett gäng CD-skivor för en krona styck!
 
I dag sken solen och våren hade kommit till stan. Kärlekspar rörde sig på gatorna, folk gick utan jackor och från bolaget droppade det ut personer över 20 i en strid ström. När jag kom utanför porten mitt på dagen körde en bil förbi och dunkade Paradise city. Åh, fina fina Guns n' Roses! Åh, tjuriga tjuriga Axl Rose!