Shimmerdimmer

Mitt land är frusen musik.

Umestudent för en helg

Kategori: Resor

Jag har blivit antagen till att prova på livet på Umeå universitet för en helg. Jennifer och Izaura har också blivit antagna. Universitetet betalar allt (resa, mat hurrum etc), och jag har fått en lista på saker jag behöver ha med. Det kommer bli så kul! Eftersom det är så långt bort kommer vi troligtvis få ta flyget. Jga har aldrig flugit förut, och gillar inte tanken på att bli misstrodd som man hör om när det gäller flygningar. Att alla antas vara terrorister helt enkelt.
Förutom det längtar jag verkligen, även om min resväska är lite för pluttig. Det betyder att jag inte kommer kunna ta med mig datorn. :(
Men det har jag mycket tid att tänka över, det här är ju faktiskt inte förrän den elfte mars.

Melodifestival

Kategori:

Melodifestivalens tredje deltävling igår. Jag tittade mest av rutin, även om jag visste att inget av bidragen skulle komma att hålla sig kvar. Åtta låtar som försvinner ur mitt medvetande innan artisten hunnit gå av scenen, samma likartade melodislingor som förra året. Och året innan det. Och gissa vad: som året innan det. Men vi gillar det. Eller inte alls egentligen, men det är en bra anledning att samlas framför TVn och kommentera de så kallade artisternas så kallade så kallade låtar. Artisterna som oftast inte ens är ansvariga för varken komponerandet eller texten.
Fast programets höjdpunkt måste ändå vara Dolph Lundgrens försök att spåra sabotörerna - något av det roligaste jag sett sedan .. sedan ... Äh, vi vet alla att jag inte har något att jämföra med, men kul är det i alla fall. Mycket roligare än så blir det nog inte.
Hur som helst "hoppas " jag att Timotej tar hem hela skiten, mest för att bekräfta hela Europas fördomar om Sverige: Fyra blonda, snygga tjejer i artonårsåldern som spelar olika instrument (fiol, flöjt, gitarr och dragspel, hur fränt som helst.) Visst, det känns som om de tänkt: "Vad är framgångsrikt?", spanat in 2009 års Norska bidrag och sedan arbetat utifrån det. Men jag gillar det.
Då återstår bara en fråga, och den lyder: Vad är coolast; Dolph Lundgren, Timotej eller de där tecknade bilderna av alla deltagare? För att besvara den frågan måste jag fördjupa mig i mig själv, och söka i mitt obskyra, mentala landskap. Det har jag dessvärre inte tid med nu, så nu återstår bara att säga Tjingeling.

Och utanför fönstret yr snön förbi

Kategori: Allmänt

Så har ännu en vecka eller två i skolan passerat, hur många känns mindre viktigt. En vecka till, sedan är det sportlov. Det är det enda jag vet. 
Just nu känner jag mig ganska sugen på att skriva en maffig krönika eller ett fränt observationsinlägg observationsinlägg i stil med de som skriva av Aftonbladets krönikörer. Det finns såklart massor av andra saker jag borde ta mig för med också. Däribland räknas att åka till Karlstad, plugga fysik, hitta en ny skönlitterär bok att fördjupa mig i och ta en skogspromenad. Men jag är trött.
Och utanför fönstret yr snön förbi.