Shimmerdimmer

Mitt land är frusen musik.

Hej igen, bloggen!

Kategori: Allmänt

Jag kanske borde nämna att det var jättefint vid Långtjärn, solen sken osv. Mer än så har jag nog inte att säga nu.


Loppis

Kategori: Allmänt

Nu har jag just kommit hem från loppisen på Ransäters hembygdsgård. Sofia och hennes klass sålde bröd och krimskrams till förmån för sin skolresa, men eftersom det var mest skit köpte jag inget av dem.
Istället lade jag 125 kronor på en promenadkäpp (?) av trä (troligtvis mahogny) och mässing. Tyvärr verkade alla jag mötte tycka att jag var helt dum i huvudet, fast det sket jag i. Nu är det bara att bunkra upp med fler o/zontabletter och börja åka motorcykel, så är man en äkta House deluxe...

Efter lunchen tänkte vi för övrigt att vi skulle ta med lite fika och åka någonstans. Långtjärn kanske?


Aktuella händelser

Kategori: Aktuellt och nyheter

En uppdatering på vad som händer är väl inte fel. Direkt från aftonbladet:
Victoria och Daniel förlovade: Kul, men betyder det här ett slut med den svenska monarkin som den sett ut i århundraden. De konservativa spekulerar.

Nu borrar polisen i Marnästjän efter försvunne Jimmy Bäckman: Utan att veta varför har jag hållit mig noga uppdaterad i det här fallet. För ett tag sedan drogs slutsatsen mord, och nu (ja, bokstavligt talat NU) står de och bryter is uppe i Ludvika. Jag tycker verkligen synd om familjen, flickvännen och alla som stod honom nära. Varför ska sånt här hända? Killen var ju underbar och älskad av alla.

Anlagda bränder i Södertälje: Ett par mataffärer har under natten eldhärjats. Bränderna startades med hjälp av tidsinställda brandbomber, båda placerade vid respektive chipsavdelningar. Ingen skadades, men tänk vilka materiella förluster! Under de senaste två månaderna har faktiskt två andra mataffärer i Södertälje brunnit under liknande omständigheter. Hotbrev har tydligen skickats till affärerna angående varor importerade från USA, och den vänsterextrema gruppen Global Intifada verkar ligga bakom. Säpo har kopplats in, men ingen har gripits. Varför gör man något sånt här? Vem fan kommer på idén att tutta eld på mataffären?!

Anders Eklund misstänkt för ytterligare en våldtäkt: Gubben som mördade Engla i somras (eller när det var) kan väl ingen har missat? Nu misstänks han för en grov våldtäkt som ägde rum för tjugo år sedan, och blodprover har tagits.

Metallica - trötta och uttjatade?: Inte då. Igår spelade de i Nottingham (ja, Robin Hood-staden). Recencenter gav konserten höga betyg, kanske delvis på grund av att de helt enkelt är ganska oförutsägbara och att det alltid finns utrymme för förändringar. Det var premiär för deras Europaturné och alla var nöjda och glada. Utom jag förstås, som var tvungen att sitta hemma och tycka att det var orättvist. Metallica kan fortfarande leverera, och den brittiska
youtubeprofilen Metallicamatt gick dit, den lyckosten.
http://www.youtube.com/watch?v=gHl4uLrZ1ho&feature=channel_page

TV-spel kan ge handskade - läkare varnar för nyupptäckt åkomma: Allvarligt; finns det någon som blev förvånad över det här?! Snillen spekulerar.

Nyfödd flicka hittades i plastpåse "jag tittade ned i påsen och såg ett litet ansikte" : Tragiskt.

Polisen får kritik för skott mot psyksjuk man: Nu har ju inte jag all bakgrundsinformation, men shit happens. Varför öppnade de eld över huvud taget? Polismoralen verkar sjunka för varje korkad artikel man läser.