Shimmerdimmer

Mitt land är frusen musik.

The beauty of rödkål och uppgången för vegetarisk mat

Kategori: Allmänt, Funderingar, åsikter och propaganda, Mat och dryck

 
När det ändå pratas så mycket om vegetariska alternativ i media och köttnormen börjar vackla så smått (Sverige har just fått sitt första vegetariska matmagasin förresten) vill jag slå ett slag för mina underbara grytor. Det är så enkelt att nästan vem som helst kan lyckas, det är superbilligt och man kan ta lite vad man har hemma - med eller utan kött. Här kör jag oftast utan, det behövs inte för att få en allsidig kost.
 
Den här gången stekte jag upp lite hackad rödkål och tunt skivad potatis i olivolja, slängde i ett par körsbärstomater och en skvätt sojamjölk och kryddade med vitlökskrydda och lite ingefära innan jag lät det puttra ett par minuter. Det här serverades med linser. Ris eller pasta fungerar också.
 

Ny spellista

Kategori: Allmänt, Musik och kultur och allt sånt

I går kväll slängde jag ihop en spellista med det som har tagit sig igenom de hårda prov som krävs för att jag ska vilka slänga med dem i en spellista den senaste tiden. Hoppas ni hittar något som faller er på läppen, klicka på dekalen för att komma dit.
 
 

Jag tror fan på Artemis!

Kategori: Allmänt, Funderingar, åsikter och propaganda, Mat och dryck

 
Jag börjar fan tro på den gamla grekiska jaktgudinnan Artemis! Varför då? Härom dagen bet jag mig så förpillat i kinden att jag inte velat äta fast föda sedan dess. Och vad hittade jag i går kväll när jag var ute och jagade anarkistföda? Inte nog med att det var yogurt, det var veganyogurt. Man tar ju vad man får men jag tror jag gillar att slippa animaliska produkter ibland. Dock skulle jag inte vilja ta till mig det som heltidslivsstil, i alla fall inte nu. Frasen "Jag är vegetarian/vegan" är ofta ett annat sätt att säga "Jag vill vara lite bättre än dig". I vissa fall åtminstone bör tilläggas.
 
Om jag ska recensera havreyogurten var den väldigt ... speciell. Inte äcklig men just speciell.
 
 
Grädde fann jag en massa av också. Vilket sammanträffande, jag har ju en väldigt kär vän som gärna dricker grädde. En kär vän som kommer redan i morgon! Jag längtar men innan dess ska jag hinna med att ta en körlektion och jobba.