Shimmerdimmer

Mitt land är frusen musik.

Lilla julafton

Kategori: Allmänt, DIY och pyssel, Mat och dryck, Shopping

 
I dag hämtade jag ut ett litet paket jag beställde härom dagen (i går faktiskt, gud vilken snabb leverans!). Lite vinbryggningsgrejer och världens finaste fickplunta med hammaren och skäran.
 
 
Tyvärr är utbudet av sånt lite dåligt här vilket även påverkar priserna. Nu ska här experimenteras framöver! Så här glad.
 
 
 
 
 

Coming up: Klädbytardag

Kategori: Allmänt, Funderingar, åsikter och propaganda

 
Tänk ett sätt att uppdatera sin garderob utan att belasta miljön eller gynna kapitalismen. Klädbytardag är svaret! För så fort en köper ett nytt plagg i affären bidrar en ju till en viss miljöbelastning, främst genom produktion (som ofta innefattar en hel del otrevliga kemikalier) och transport.
Och så fort en köper något, särskilt i butik men även av varandra, är det ju ett bidrag till ett orättvist och människohatande system. Bara att föra pengar från en hand till en annan öppnar ju upp vägar för nästa person att spendera dem. Så funkar pennigasystemet liksom.
 
 
 
Men att inte legitimera valuta genom att idka byteshandel? Det är ju bra skit! Vi håller på att förbereda för fredagens klädbytardag och flera har redan hunnit lämna in. Hoppas det blir super!
 
 

Torka äpplen

Kategori: Allmänt, DIY och pyssel, Mat och dryck

 
Ett sätt att konservera matvaror är att torka. Så här gjorde jag förra hösten vid äppelskörden och nu har jag äpplen över igen. Eller snarare, jag är så allergisk att jag inte kan äta färska äpplen. Det här är jättegott att ha som godis. Testa du också!
 
Skala, kärna ur och skiva äpplen rätt tunt och trä upp dem på stickor, ätpinnar eller snören och fäst på lämpligt sätt. Häng någonstans där de inte utsätts för till exempel tobaksrök, rökelse eller os från matlagning för att de inte ska ta smak.