Shimmerdimmer

Mitt land är frusen musik.

Söndageftermiddag på bondgården

Kategori: Allmänt

ÅH JAG BLIR SÅ JÄVLA SUR! JAG HADE PRECIS SKRIVIT ETT LÅNGT INLÄGG OCH SÅ FÖRSVANN DET PÅ GRUND AV DATORNS JÄVLA TOUCHPAD! GAAAH!
Inget annat att göra än att skriva om.

Efter lunchen plockade vi upp Jonas och Arvid i Blia och åkte till morbror Kjell. Kjell är snäll och har massor av djur. Arvid var så fascinerad av fiskarna i akvariet och efter att ha lekt med rottweilern Pixie verkade hans hundskräck vara nästan borta. Även Ivar skrattade gott åt hunden, det var nästan lika roligt som att jaga efter höns och mata hästar med gräs. Gräset var inte det enda hästarna var nyfikna på, mina fötter fick också ett par slafs.
När jag för ett ögonblick släppte Ivar med blicken satte han av rakt mot elstängslet, men jag hann ifatt honom i sista sekunden och tog stöten - gött med några uppfriskande volt genom kroppen, det var ett tag sedan sist. Slutet av maj tror jag, en idiot som jag. Jag verkade i alla fall lyckas hindra honom för att utveckla en livslång fobi för trådar. 

Sedan fick Arvid åka traktor ned till ridhuset, Jennie gick med Ivar i vagnen och jag och Jonas åkte ned och parkerade bilen utanför porten. Ögonen riktigt lyste på Arvid när han satt där och styrde med Kjells hjälp. Jag vet inte vad han tyckte var roligast; traktorn eller när han fick åka med på fyrhjulingen runt runt runt. Ivar fick också åka fyrhjuling, men han verkade mer förskräckt än road. Sedan klättrade alla utom Jennie ombord på höskrindan när den skulle köras fram. Arvid skrattade och log. När Ivar sprang ut för att blöta ned sig på en regnvåt pressänning fortsatte storebror Arvid klättra på höskrindan.

På hemvägen stannade vi på en loppis vid Gammlparken. Jag tyckte inte det var något särskilt, men resten av medlemmarna i min andra familj berikade sig med en kriminalroman, en smurfhits, en plåtask och en mjölsikt(!).

Over and out, nu är jag sugen på att klä mig som en gerillaledare och skjuta knallpulver (även om jag bara har drygt en remsa kvar).

Lördag

Kategori: Allmänt

Sofia var ute inatt, ändå vaknade hon innan mig. Efter frukosten gick jag och pappa ut för att leta reda på Lindarna. Där fanns en skylt där det stod om Norra Rådas förteckning över olika torp på skogen. Sedan gick vi vidare i konstant stigning tills vi nådde högsta punkten. Man kunde se ända till Skärgen, eller Jala om man hellre ville det. Där fyllde vi våra bukar med kakor och festis innan vi gick vidare ned mot vägen som tog oss ned tillbaka till vägen. Hela turen tog nästan tre timmar. När vi kom hem tillbaka vankades det utflykt, så jag vaskade av mig under armarna, bytte T-shirt och slängde i mig lite lunch bestående av kassler och potatis innan vi åkte iväg i Peters störtcoola jeep. Jennie, mamma, Sofia och Ivar åkte i Sharanen medan Arvid åkte med oss. Det blåste gött i håret och jag hoppade in och ut på de olika ställena som världens spänn-Albert.
Första stoppet var Lakene gård där man det fanns massor med djur - som man fick klappa. Getter, höns, får, kor, ankor och helt underbart mjuka kaninungar. Sedan gick vi över till ostgården bredvid där Peter bjöd på hemgjord glass laget runt och Jennie köpte ostar.
Värmen var fruktansvärd, så vi åkte och badade i Lakenesjön. Då gick solen i moln. Vi badade i alla fall, även Arvid och Ivar. På hemvägen stannade vi i loppisen i by. Jag köpte ingenting, men jag drack i alla fall kaffe och nallade lite av våfflan som egentligen skulle ha ätits av Ivar som inte var så värst våffelintresserad.
Nu har jag ätit kvällsmat och ska snart springa ned i källaren och hämta Arvids skor som han glömde där nere förut.

Hagfors och dumma blogg.se

Kategori: Shopping

Igår var vi till Hagfors, värmen höll på att ta livet av oss alla. Mamma skulle nämligen på synundersökning, så det var lika bra att följa med. Det tyckte även Sofia och Jennie, så inklusive Ivar blev vi ... fem stycken i bilen. Första målet blev andrahandsaffären i stationsbyggnaden där jag köpte en solfjäder för en femma.

Praktfull papperssolfjäder i röda och aprikosa toner

På hemvägen stannade vi också på en loppis, men den var inte lika givande. Efter ett dopp i Skärgen hängde jag på kvällen med Jennie ned i källaren och städade ur lite gamla kartonger. Där hittade jag en blårutig klänning som mamma köpte åt mormor när denna fortfarande var i livet, men klänningen hade ändå ganska snart hamnat i källaren. Nu är den mer eller mindre i min ägo.

Nu under förmiddagen har blogg.se inte verkat fungera som det ska, men nu går det att logga in som vanligt. Tjingalinga!