Shimmerdimmer

Mitt land är frusen musik.

Filtren som fanns

Kategori: Sport och fritid

Jag tänkte låta mina (ganska fåtaliga) läsare få veta att kaffefiltren inte alls var slut - de befann sig blott annorstädes än i kaffefilterhållaren (vilket är en lika dryg uppfinning som till exempel mösskydd och sådana där plastrumpor som ger ifrån sig ett pruttljud när man trycker på en knapp). Hur som helst fick jag min kopp fylld. Dagen var väldigt intensiv med ganska mycket konflikter mellan föräldrar och son. Jag tog en promenad för att undvika tinitus och hamnade på loppisen nere vid bruket. Där köpte jag mig en femkronors broch jag spanat in ett tag. Även om jag inte har bildbevis kan jag bedyra att den inte ser lika plastig ut som den känns. I apropå plastig är min burk med lite örhängen borta. Jag hade den i förmiddags och kan inte för mitt liv komma på var den kan ha tagit vägen.
Nu på kvällen har jag tagit en promenad med Carola och tagit kort på blommor, Vrethammars gård och den halvt tömda kanalen. Tydligen hade bävrarna motverkat kraftverket genom att bygga sin damm så olägligt att allt tycktes kunna gå åt fanders.
Blogg.se verkar ha något tjong med att ladda upp bilder, så jag ger upp. Tyvärr. När vi kom in på gårdsplanen runt halv tio var Arvid fortfarande ute och lekte. Borde inte en femåring sova vid den tiden?

Ramsberg

Kategori: Sport och fritid

Är det bra eller dåligt att inte ha skrivit en enda rad i bloggen på nästan tio dagar? Jag har helt enkelt inte haft tillgång till internet i tillräckligt stor utsträckning för att ha kunnat göra det. Nu har jag i alla fall fått tag på nätverksnyckeln till bredbandet här.
Jag är som sagt var i vackra Ramsberg, i går var det karneval och mitt pack vann andra pris. I sista minuten lyckades vi övertala Johannes att vara med också. Han tog min plats som bärare så jag kunde gå längst fram och tuta i ett stencoolt jakthorn. För att inte ha spelat på sökert tio år känner jag mig nöjd med min insats. På kvällen samlades vi ett gäng uppe vid Kurrboda och grillade lite.
För att återgå till nuet har tror jag bestämt att kaffefiltren är slut. Därför blev det svart te med vaniljsmak till frukost istället. Och honung. Något annat som fattas mig är två saker jag inte fick med mig i packningen - trots att jag minns tydligt att jag packade ned dem; nagellacksborttagningsmedel och cykloper. De sistnämmnda är jag inte lika säker på, men hur som helst spelar de heller inte någon roll då Jennie har ett par extra. Aceton hör däremot inte till innehållet i badrumsskåpet här.
Här finns det även - till skillnad från i Munkfors - ekorrar i massor. Man ser dem när man minst anar det. Skogssniglar är det ingen brist på heller.

Regn

Kategori: Allmänt

Idag vräker regnet ned från blygråa skyar. Egentligen vill jag inte ens gå ut och hämta posten. Till lunch åt jag lövbiff* och bulgur. Ensam. Sofia vet jag inte var hon tog vägen. Hon stack iväg efter ett telefonsamtal och mumlade fram något om att någons hår behövde fixas. Hon beter sig allt konstigt, min syster. Hoppas hon inte håller på och knarkar, hoppas hon inte dött där ute i regnet, regnet som vräker ned från blygråa skyar.


*Notera att detta inte nödvändigtvis gör mig till en lövbiffsätare då det är något helt annat...


För övrigt var jag, Sofia och Jennifer nere vid Laxholmen härom dagen och tog lite bilder.Muzic!