Shimmerdimmer

Mitt land är frusen musik.

Thrift shop

Kategori: Allmänt, Loppis och secondhand, Musik och kultur och allt sånt, Shopping

 
Vid fem när jag slutade i dag dumpade jag av mina saker i hallen och tog en tur till secondhandaffärerna. Det är så fint på något sätt, man kan flanera runt i vad som förmodligen har varit någon slags lager- eller fabrikslokal, kolla på saker. Fina saker, fula saker, helt fantastiskt konstiga saker, saker som är både fina, fula och fantastiskt konstiga på samma gång. Macklemore har också upptäckt hur coolt det är med secondhandshopping.
 
Men originalversionen är ändå ingenting mot den här covern:
 
 
Och fynden? En söt sommarklänning i lila och grågrönt och en blå scarf.
 

Vände strumpbyxorna till leggings

Kategori: Allmänt

 
Vände gårdagens strumpbyxor 90 grader. Inte bak och fram men så här:
På fikarasten tog jag en kort joggingtur och det kändes verkligen skönt att komma ut i friska luften ett tag. Hela dagen har faktiskt känts ganska lätt, lite som när jag var arbetslös "på riktigt" - innan jag blev satt i ett sådant där program för att gömma mig från statistiken över arbetslöshet bland ungdomar.
 

Randiga strumpbyxor och nygammal skrivbok

Kategori: Allmänt

Även om jag strävar efter kunskap, utveckling och intellektuell stimulans är det väl tillåtet att vara lite ytlig ibland?
- Jaså, vad har du gjort nu då din dåre?
 
Några Femina-tidningar rikare har jag blivit eftersom biblioteket rear ut gamla tidsskrifter. Modedelen är ju lite inaktuell men det finns ju annat också. Ibland är det skönt att läsa magasin istället för böcker, i alla fall är det mer praktiskt. I alla fall när man inte har tid att göra annat än att ströläsa lite några minuter åt gången.
På lördag händer det i alla fall något, Sunnetåget heter det. För att folk från Karlstad ska åka hit och gå i affärer istället för tvärtom sätter de in gratiståg varje lönelördag där man får boka platser. De affärer som är lite smarta har kanske extraöppet och erbjudanden. Secondhandaffären är i alla fall öppen på lördag. Det brukar den inte vara.
 
Och som sista, meningslöst vetande för dagen har jag skrivit ut skrivboken jag köpte i somras och börjar i en ny. Eller ny är den inte, jag skrev i den förra våren och av någon okänd anledning köpte jag en ny när den var halvfull. Så är det.