Shimmerdimmer

Mitt land är frusen musik.

Slutet för Shimmerdimmer?

Kategori: Allmänt

Shimmerdimmer.blogg.se lägger ned på obestämd framtid. Jag tar upp mitt skrivande igen när floderna torkar ut och solen går ned i öster.

Broschen - ett underskattat smycke?

Kategori: Allmänt, DIY och pyssel

Broscher ser man (i alla fall jag) oftast på tanter som tycker det är ett trevligt sätt att piffa upp en tröja. Kanske broscher med ädelstenar på Nobelfesten men så kul ska vi inte ha i dag! Bland större delen av befolkningen skulle jag gissa att de har rätt låg status. Därför kan man hitta dem billigt på loppisar och secondhanaffärer. 
 
Det de är perfekta för är inte att sätta fast fram på tröjan utan som hårdekoration! Här är det bara att exprimentera själv vad man tycker är snyggast. Det är inget annat än fantasin som sätter gränserna. 

Ha alltid pennor med dig! Eller dyrkar

Kategori: Allmänt, DIY och pyssel

Det är rätt praktiskt att alltid ha en penna eller två med sig och har man halvlångt eller långt hår kan man förvara dem lite diskret i håret som hårpinnar. 
Snurra ihop håret till en knut i nacken, stick in ena pennan i knuten, se till att den kommer under håret "längst in" mot huvudet och så ut på andra sidan. Gör likadant med den andra pennan. Annat man kan använda är ätpinnar, tunna knivar med fodral (annars skär du av dig håret, duh!) eller specialtillverkade dyrkar om du skulle behöva öppna ett lås du inte har nycklar till.