Shimmerdimmer

Mitt land är frusen musik.

Karlstadtur med mami

Kategori: Allmänt, Funderingar, åsikter och propaganda, Shopping

 
Anledningen att jag åkte till Sunne från första början i går kväll var ju att mamma skulle åka till Karlstad i dag. Så blev det och även om jag hatar konsumtionssamhället gick jag runt i affärer, stan, IKEA, Välsviken och Bergvik. På den där outletbutiken som öppnade i våras köpte jag mig tre par trosor, på IKEA fikade vi och det var djävulskt gott.
 
 
På Bergvik lyckades jag äntligen orka köpa en ny BH, jag tycker det är lite jobbigt eftersom det är så omständigt att prova. Om man ser en snygg tröja passar xs eller s liksom. Ett vitt linne köpte jag också på H&M. Linnen köpte jag på Carlings också, linnen var alltså de enda riktiga kläderna jag köpte. Även hårsnoddar och två par örhängen blev mina men jag försåg mig också med ett gäng kataloger - ni vet såna där som ligger i klädaffärer för att folk ska kunna bläddra i och bli lockade när plaggen sitter så bra på deras snygga modeller. Jag däremot ser såna liks mycket som inspiration för grejer man kan tillverka själv. Jag vet att jag överskattar min talang för att sy saker men det känns lika avlägset som skidåkning känns mitt i sommaren.
 
 
 
 

Ingen mer partikel i näsan

Kategori: Allmänt, Funderingar, åsikter och propaganda, Hälsa och sjukdom, Musik och kultur och allt sånt

 
Sedan början av veckan har jag nyst ganska mycket. Det har liksom känts som om jag hade nån liten grej, kanske samma storlek som ett sockerkorn, i vänster näsborre. Direkt jag har andats genom näsan har det triggat nyssystemet. Lite jobbigt men det är så djävulskt skönt att nysa! Håller ni inte med? Det är så jävla tillfredsställande att bara släppa ut en jättenysning och dra ett djupt andetag efteråt. Man känner sig så renad. Jag skulle kunna jämföra med en riktigt bra tarmtömning men då blir det dålig stämning och sura miner från familjen som tycker det är sjukt olämpligt att skriva om sånt. Det låter jag alltså bli. För ett par kvällar sedan var näsan så trött av allt nysande att jag fick kleta på idominsalva när jag skulle sova. Den natten lyckades jag nästan klardrömma också, men jag råkade vända lite på mig så jag vaknade istället. Det är lite sånt de sysslar med i Inception för er som har sett den. Jag drömde att jag blev överfallen av en ogärningsman som höll fast mig och jag hade något slags övermedvetet och kunde göra djupare reflektioner över mitt handlande än man vanligtvis kan i drömmar och kunde bestämma vad jag skulle bära för utrustning. När jag gjorde upp planer för hur jag skulle ta mig loss hamnade en fällkniv i min byxficka men jag kom fram till att det skulle vara för svårt att dra fram den så plötsligt hade jag en kniv i bältet. Den kniven drog jag och skar ett djupt köttsår i ogärningsmannens höft. Sedan sprang jag iväg och det blev svart. Det var här jag skulle kunnat hoppa in i vilken valfri dröm som helst men man kan inte kontrollera (den riktiga) kroppens rörelser när man sover och i just det ögonblicket vred jag på mig så att jag vaknade. Sen var det skitsvårt att somna om.
 
Om en stund slutar mamma och då ska jag och Sofia åka med henne till Sunne. I morgon har hon nämligen tänkt ta en Karlstad-tur. Det var ett tag sedan. Under tiden kan jag ge er en låt att lyssna på: Bang bang - Nancy Sinatra
 

Översociala interaktioner

Kategori: Allmänt, Funderingar, åsikter och propaganda, Sport och fritid

 
I morse när jag åt frukost hörde jag ett ljud - nån var på väg ned från övervåningen. När jag låg och sov stenhårt tre timmar senare hade tydligen Sofia kommit från Sunne och lagt sig och somnat. Nu dök hon upp i dörröppningen och hon var tvungen att förklara för att jag skulle fatta hur det hade gått till.
 
På eftermiddagen såg jag en mystisk figur kliva av bussen. Det såg ut lite som Jennifer. Bodde hon här i krokarna igen? Det visade det sig att hon gjorde och vi drog runt och drällde ett par timmar. Det var länge sen jag pratade så mycket, höll vi på så här hela dagarna på gymnasiet? Hur fan lyckades jag att inte få kortslutning i hjärnan? Psykologi, mentalsjukvård, TV-serier, självhushåll, fårull, Michael Jackson, falskleg, kantareller, knark, alkohol, Rocky Horror picture show, fula ord och mycket mer. Underbart. På vägen hem började det regna, nu ska jag läsa några sidor i körkortsboken har jag tänkt.