Shimmerdimmer

Mitt land är frusen musik.

Kursbok

Kategori: Allmänt

Efter dagens föreläsning och övningsuppgifter åkte jag upp till Geovetarcentrum. Och varför det då? Jo, igår ordnade jag och Anna så vi skulle få köpa varsitt exemplar av den gamla upplagan av kursboken - för 20KR! Den är nästan lika bra som den nya (mest att sidorna inte är samma) och alla andra får betala någonstans mellan fyra och fem hundra riksdaler för sina nya.
Så här var det: Biomedicinska biblioteket höll tydligen på att rensa ur en massa material, och på en dag kunde de beställa ett par upp till geovetarbiblioteket. Ett klipp är vad jag skulle kalla det.
Boken själv verkar bra. Efter flera dussin sidor av "tack till" och annat akademiskt röfslickande maler den på med massor av relevant text. Hur bra som helst!
Idag har jag för övrigt ätit en mjukglass med violtopping. Det var skitgott, eftersom viol är en av världens bästa smaker. Tyvärr snålade tjejen på såsen. Mer viol = mer awesome.
Men dret saamm, nu ska det göras sallad. Mums?
Just det, jag åt en kokt med bröd också. Med senap. Också mums.

Ny kurs

Kategori: Allmänt

Idag känner jag mig lite bättre. Det gör fortfarande ont i magen, men jag kunde i alla fall gå på uppropet/introduktionen till den nya kursen som börjar nu: Orgenismvärldens ekologi och evolution. Får hoppas den blir spännande.

Fortfarande sjuk

Kategori: Hälsa och sjukdom

Uppdatering på hälsofronten: Även om jag mår lite bättre är jag fortfarande sjuk. Jag talade med pappa förut och han preliminärdiagnostiserade mig med magkatarr. Det lät rimligt. Då jag varken röker, dricker kopiösa mängder alkohol eller lider av allvarlig stress lär den bakomliggande faktorn vara en taskig diet.

Febern är inte inblandad i det här, utan beror snarare på en vanlig förkylning eller dylikt som kan ha uppstått under den här svackan i immunförsvaret. Som bekant är matsmältningssystemet väldigt viktigt för kroppens allmänförsvar mot patogener.
Bara jag ser till att äta en balanserad kost på någolunda regelbundna tider lär jag snart vara på topp igen. Skippa juice och skära ned på kaffe är nog också smart.

Jag har även talat i telefon med Sofia i nästan en halvtimme. Sedan vi båda började blogga har vi inte behövt prata så mycket då allt vi sysslar med kommer ut här först. Nästan lite tragiskt, eh?

För övrigt har jag fortfarande inte klätt mig ordentligt, och springer runt som TCC-tan (bortsett från bongen).