Shimmerdimmer

Mitt land är frusen musik.

Skogspromenad och avslut på ett 29 dagar långt experiment

Kategori: Allmänt

Den första november tog jag på mig ett par jeans och bestämde mig för att se hur länge jag kunde använda nyss nämnda jeans utan att tvätta dem. Villkoren var att de skulle bäras varje dag och att experimentet hade nått sitt slut när de antingen började lukta uppenbart illa eller fick synliga fläckar. Idag inträffade det sistnämnda under en skogspromenad, så nu ligger mina favoritjeans i tvättkorgen. Jeansen jag upplevt november i. När jag fyllde arton var de där, de har varit med mig på loppisar, till Karlstad, i skolan, i novembers gråa regn, i snö och i Dalarna. Nu fick jag plötsligt något så simpelt som att slänga ett par jeans i tvätten att låta vemodigt... Känn ingen sorg för mig, byxor.


Ja, vad har jag fått egentligen?

Kategori: Allmänt

Fram tills idag har presenter strömmat in från olika håll, och eftersom jag antar att allt som ska komma har kommit (nej, Jennie; jag har inte glömt halsbandet på viking.se) har jag bestämt mig för att skriva ned så mycket som möjligt (allt jag kommer ihåg) av vad jag har fått:

* Idag kom ett A4-kuvet innehållande tre alldeles underbara teckningar från Arvid. Det var nog den mest hjärtevärmande presenten av dem alla.
* På födelsedagens morgon fick jag en dammsugare (alltså bakverket.)
* Igår kom ett brev från Annakarin med ett presentkort på H&M.
* På tidsag (dagen innan jag fyllde) lät mamma mig öppna de första presenterna; en mössa och ett par jättesnygga strumpor.
* Pyjamas
* Blomma
* Långkofta
* Av Sofia fick jag en presentförpackning med tvål och deo samt en presentförpackning med läppglans och ögonskugga.
* Av henne fick jag även en två ansiktsmasker.
* Pappa fyllde på mitt kontantkort på telefonen med 200 kr. Ironiskt nog hade jag veckan innan fyllt på det själv med 100.
* Mitt på dagen den tjugofemte var jag dyblöt om fötterna och bestämde mig för att de gamla skorna hade läckt in vatten för sista gången. Alltså köpte jag ett par vinterkängor av vilka mamma betalade större delen av priset när jag kom hem.
* Av Jennifer fick jag ett paket stroopwafers (som jag såklart inte kan stava till.) Jag älskar verkligen de där sirapskakorna, och hon vet det.
* När jag kom hem stod det ett jättefint gratulationskort från Gudrun och Rudi på byrån och väntade på mig.

Nu hoppas jag verkligen att jag inte glömt något.
Idag gick jag genom Hagfors och såg att de flesta skyltfönster var förtäckta med tyg eller papp. Skyltsöndagen närmar sig, men om jag ska gå, ska jag gå i Munkfors.

18

Kategori: Högtider

Idag ska vi tala om naturprogrammet med niorna. Det är inte förrän tiotiden, men jag var ändå tvungen att ta den tidiga bussen för att hinna. Surt, nu måste jag sitta här och vänta i en och en halv timme till.
Hur som helst, i morse kom mamma, pappa och Sofia upp och väckte mig. Jag fick lite saker, tyvärr minns jag inte riktigt vad. (Det får vi ta när jag kommer hem, så jag har allt framför mig. Dessutom finns det ett paket kvar att öppna.)