Shimmerdimmer

Mitt land är frusen musik.

Vegansk tandkräm

Kategori: Allmänt, Funderingar, åsikter och propaganda, Hälsa och sjukdom

 
 
Fluor kan vara en av de största bluffarna i modern tid. Och jag vill att ni lyssnar.
 
Nu fanns äntligen den där veganska, fluorfria tandkrämen i affären igen så jag köpte en tub i går. "Va? du kan ju inte borsta tänderna utan fluor heller?" Jo, det tänker jag visst göra för att fluor är nyttigt och bra är bullshit! Det är till och med så att fluor är rätt rejält giftigt. Visst kanske det till viss del skyddar mot karies men det har ändå bara använts i 50 år eller så och tar faktiskt död på bra bakterier i munhålan. Fluoret som används i tandkräm finns för att göra emaljen hårdare men vissa menar att det samtidigt leder till att den blir skörare. Så är det med ben också, det stärker något på utsidan men benet blir skörare inuti.

För mycket fluor kan till och med leda till fläckar på tänderna (!) men det är inte det enda. Det räknas som ett nervgift (och nära besläktat med klor som användes i gasform i gaskamrarna ni förmodligen har läst om både en och två gånger i historieböckerna). Olika former av cancer nämns lite här och var men det foliehatten lägger mest märke till är "lägre IQ". Konspirationsteoretiker använder ofta förklaringen att tanken här är att göra medborgarna mindre benägna att ifrågasätta det rådande systemet och därigenom vara ett hot mot den rådande samhällsordningen där du ska rätta dig in i ledet. Det är jag beredd att hålla med om.
 
"Hmm, hur kan vi få ut det till alla? Kranvatten? Nä, då är det lätt att få i sig så mycket att det blir märkbara skador som inte går att förneka (en del kranvatten innehåller fluor men då naturligt från berggrunden, tillsatt fluor i kranvattnet får enligt regleringar inte förekomma). Ja men, tandkräm då? Alla människor borstar ju tänderna och om vi dessutom indoktrinerar dem att det är absolut nödvändigt! Vet ni? Vi kan ju till och med införa fluorsköljning i skolan! Yes, nu är vår lycka gjord!"
 
Ifrågasätter du fluorens underbarhet anses du vara dum i huvudet. En kan lika gärna säga att jorden är platt eller att asbest är ofarligt att andas in. Varför bestraffas oliktänkande och ifrågasättande med misstro? Det finns folk som är beredda att gå i döden för att göra världen till en bättre plats men samtidigt finns det folk som skulle gå lika långt för att slippa få sin världsbild raserad.
 
Våga ifrågasätta och byt till ett annat alternativ om du kan! Det brukar finnas på mer välsorterade mataffärer eller på internet. En del väljer även att göra egen tandkräm. Här är lite länkar om du är intresserad av att läsa vidare:
 
http://www.kostdemokrati.se/margareta/2013/06/23/har-du-last-vad-som-star-finstilt-pa-dina-barns-fluortandkram/
http://www.tf.nu/nyhet/fluori-tandkram-och-dricksvatten-farligt
http://blogg.skanskan.se/hallbarhet/2013/11/26/fluorfri-tandkram/
http://www.youtube.com/watch?v=nAhPe1KwId0#t=15
http://nyheter24.se/blogg/hejsonja/2014/02/17/flour-ar-giftigt-och-forkalklar-tredje-ogat/
 
Jag skulle i alla fall inte vilja borsta tänderna på mina framtida barn med fluortandkräm!