Shimmerdimmer

Mitt land är frusen musik.

Disputationsfest

Kategori: Festligt

I går kom vi hem från Grimsö, där vi (jag, mamma, pappa och Sofia) spenderade fredagseftermiddagen, den efterföljande kvällen samt lördag förmiddag.
Kvällen var jättetrevlig och inleddes med fördrink följd av middag. Vid tiotiden gick vi ett par hundra meter till en särkild festlokal. Familjen gick hem någon gång mellan tolv och ett, själv stannade jag till två. Sedan tröttnade jag och begav mig tillbaka till stugan där vi övernattade. Jag tog även ett gäng bilder (ca femtio till antalet). Dessvärre blev de dåliga hela bunten till följd av att jag tvingades ta utan blixt. När dito var på syntes nämligen överexponerade dammkorn i luften.
Lördag morgon spenderades också i festlokalen, städandes. Engångsmuggar skulle slängas, öl och konstiga groggar skulle hällas i vasken m.m.. Själv gjorde jag inte så mycket mer än att leka med Arvid. Jag och Sofia fick dela på 86 kronor pappa hade i byxfickan för att vi inte drack något under kvällen (vilket i och för sig inte heller skulle ha behövts.)
Sedan gick vi till stugan och åt lunch, vilket jag inte klarade av till följd av dubbel frukost (vanlig frukost i form av flingor och smörgås, följt av överbliven varmkorv när festlokalen skulle städas.)
Kvart i två tuffade vi iväg hemåt. När vi passerade Persberg stannade vi och fikade på ett café. Jag åt en riktigt god jordgubbstårta (som jag borde försöka hitta receptet på.)
Idag har jag försökt fördriva tiden på facebook, med religionsplugg, etikplugg samt med en kort promenad. Den varade tyvärr bara en halvtimme, eftersom det var ganska kallt ute. Så är det med det. :) *Placerar inlägget under kategorin Fest, eftersom det för övrigt är ganska tomt där...*